Британські консерватори хочуть відставки Терези Мей

Британські консерватори хочуть відставки Терези Мей

40 депутатів британської Палати громад від Консервативної партії домовилися підписати листа про недовіру своєму лідеру і прем'єр-міністру країни Терезі Мей.

Про це повідомляє газета "The Sunday Times".

"40 осіб - це лише 8% від загальної кількості депутатів у фракції консерваторів у нижній палаті парламенту. Однак достатньо ще 8 підписів для запуску перевиборів лідера торі і можливої заміни Мей на посаді прем'єр-міністра королівства. Невдоволення парламентаріїв викликано зволіканням Мей з переговорами щодо Brexit і відсутністю чіткої позиції з принципових питань", - йдеться у статті.

За даними видання, не лише законодавці, а й деякі міністри уряду приєдналися до "змовників": вони також не згодні з позицією прем'єр-міністра в питанні виходу Великої Британії з ЄС.

Представники Європейської комісії побоюються, що нестабільність у середовищі британських консерваторів може перешкодити Лондону взяти на себе чіткі фінансові зобов'язання. Це може затягнути весь процес Brexit і змусити чинний уряд піти у відставку.

У Брюсселі вважають себе "заручниками внутрішньої психологічної драми" Консервативної партії, стверджує "The Sunday Times".

Нагадаємо, палата громад парламенту Великобританії прийняла в другому читанні законопроект про відміну на території країни загальноєвропейського законодавства після виходу Британії з ЄС.

Раніше Мей заявила про необхідність перехідного періоду після Brexit. Також у Мей назвали суму відкупних, яку Лондон готовий заплатити за Brexit.