У Києві триває благодійна акція "Рука допомоги" (аудіо)

У Києві триває благодійна акція "Рука допомоги" (аудіо)

На підтримку дітей політв’язнів російських окупантів сьогодні у Києві триває благодійна акція "Рука допомоги".

Ініціював захід меджліс кримськотатарського народу.

На ньому побувала і наша кореспондентка Наталія Чабанна:

"Навколо мене – книжки, керамічний посуд, прикраси, дитячі малюнки, ласощі. Усе традиційне кримсько-татарське – яскраве, духмяне, для киян, можливо і дещо екзотичне. Я походила-пороздивлялася виставку ярмарок. В одному з закутків парламентської бібліотеки, де цього річ відбувається захід, натрапила на велике гончарне коло. Виявилося – кримсько-татарський майстер Рустам Скибін тут проводить гончарний майстер клас. А поряд – майстер класи з нанесення візерунків хною, виготовлення традиційного жіночого головного убору фєс. Таку ошатну шапочку я помітила на гловах багатьох присутніх жінок і дівчаток. Одна з них – дев’ятирічна Емілія розігрує в лотерею парфуми і косметику.

Загалом, дітей на заході дуже багато. Бачу цілі кримськотатарські сім’ї. родини в них – розповідають організатори виставки-ярмарку, дуже великі, багато дітні. У декого з ув’язнених російською окупаційною владою тринадцятеро діток. Тож, не дивно, що прогодувати їх усіх матерям вкрай складно. Тому і проводяться подібні заходи аби підтримати дітей, які залишилися без батьків через сваволю російського режиму. В криму наразі допомоги потребують майже сто діток (минулого року – розповів голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров, їх налічувалося шістдесят шість).

Багато з присутніх покинули Крим рятуючись від окупації. Моя співрозмовниця Ніяра каже, що усі вони сподіваються повернутися на батьківщину.

Сподіваються також на повернення додому і ув’язнені російською владою. Говорить заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтем Чийгоз".

Фотографії усіх кримчан-бранців кремля представлені на фотовиставці в одній з зал бібліотеки.

Наталія чабанна. Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!