Німеччина вшановує Святого Мартіна

Німеччина вшановує Святого Мартіна

У Кельні офіційно стартував знаменитий карнавал "11.11".

Про це повідомляє Укрінформ.

В інших німецьких містах також проходять гуляння, а увечері на вулиці вийдуть діти із ліхтариками.  Карнавал та гуляння проходить у день пам'яті Святого Мартіна, національного святого французів та німців, покровителя бідних, жебраків, біженців, пастухів, виноградарів та мірошників.

Цього року для забезпечення порядку додатково чергуватиме 1 тисяча поліцейських. Вулиці, якими пройде карнавал, закриті для проїзду транспорту бетонними тумбами.

Очікується, що у зв'язку із вихідним днем участь в ході візьмуть десятки тисяч людей, незважаючи на похмуру і дощову погоду.  Тренд нинішнього карнавалу - костюми єдинорогів для жінок і міньйонів для чоловіків. Крім цього - традиційно ряджені, блазні і скоморохи, королі та принцеси, клоуни і відьми.

Кельнський карнавал вважається найбільшим і відкриває карнавальний сезон у Німеччині, який називають "п'ятою порою року". Місто вважають карнавальної столицею не випадково: у Кельнському архієпископстві наприкінці XII століття Святому Мартіну було присвячено більше храмів, аніж Діві Марії та апостолу Петру. Але пам'ять Святого Мартіна шанують не лише там.

По всій Німеччині дитячі садки і школи, а також батьки влаштовують вечірні ходи із саморобними паперовими ліхтарями і вершником в формі римського воїна. Також ходять по домівках і збирають солодощі, після чого у сімейному колі їдять жирних мартінських гусей.