У Португалії триває допомога людям і природі після спустошливих пожеж (аудіо)

У Португалії триває допомога людям і природі після спустошливих пожеж (аудіо)

У Португалії триває всенародна допомога людям і природі після нещодавніх спустошливих пожеж. Не залишаються осторонь від величезної трагедії й відомі португальські футболісти.

Розповідає наша власна кореспондентка у Португалії Тамара Лаврук:

"Капітан португальської збірної з футболу і  форвард мадридського "Реала" Кріштіану Роналду, відомий своєю благодійністю, надав матеріальну допомогу для лікування майже чотирьохсот постраждалих від лісових пожеж. "Не можна залишатися байдужим до цієї трагедії. Солідарний з родичами і друзями жертв. Підтримую пожежників, які ризикують життям, допомагаючи іншим", - прокоментував Роналду свій вчинок.

Фонд іншого знаменитого футболіста, Луїша Фігу, вирішив приєднатися до Національної асоціації охорони природи та пожертвувати 1000 дерев для лісовідновлення країни. Ці дерева будуть посаджені в Північній і Центральній Португалії. В рамках цієї кампанії Національна асоціація охорони природи має намір відновлювати ліси породами дерев, які будуть стійкішими до поширення пожеж, сприятимуть збереженню біорізноманіття, захисту ландшафту, води та ґрунтів.

Нагадаємо, в результаті лісових пожеж у центральній і північній частинах Португалії у червні та жовтні цього року загинули понад 100 людей, майже півтисячі дістали поранення, вигоріли сотні тисяч гектарів лісів".

Тамара Лаврук, з Лісабона, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!