У Берліні запрацював україномовний аудіогід (аудіо)

У Берліні запрацював україномовний аудіогід (аудіо)

Пізнай Берлін українською – під таким гаслом цього тижня у німецькій столиці запрацював україномовний аудіогід. Його було встановлено на 30 екскурсійних автобусах. Німеччина стала однією з перших країн Євросоюзу, де можна почути аудіоекскурсію українською мовою.

З Берліна повідомляє наша власна кореспондентка Ганна Снігур-Грабовська:

"Український аудіогід відтепер доступний на всіх екскурсійних автобусах туристичної фірми "Берлін Сіті Сьоркл", яка пропонує найпопулярніші екскурсійні тури німецькою столицею. Посол України у Німеччині Андрій Мельник минулого понеділка урочисто наклеїв український прапорець на один з жовтих омнібусів і у такий спосіб офіційно дав старт україномовному туру.

Цікава інформація про Берлін та його пам’ятки в аудіогіді лунають голосами зірок вітчизняного радіо. За словами Андрія Мельника, запуск україномовного аудіогіду було ініційовано у рамках Року української мови в Німеччині. Реалізувати екскурсійний проект планували давно, а після запровадження для України безвізового режиму з Євросоюзом ідея набула ще більшої актуальності. Адже кількість українських туристів у ФРН значно збільшилася, зокрема, за перше півріччя кількість українців, які відвідали Німеччину і зупинилися в готелі, зросла на 26% і становила 14 тисяч людей".

Ганна Снігур-Грабовська, з Німеччини, для Українського Радіо. 

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!