Француженка Одре Азуле очолила ЮНЕСКО

Француженка Одре Азуле очолила ЮНЕСКО

Країни-члени ЮНЕСКО затвердили генеральним директором організації колишнього міністра культури Франції Одре Азуле.

Про це повідомляє DW.

"Колишню очільницю міністерства культури Франції Одре Азуле у п'ятницю, 10 листопада, затвердили генеральним директором Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) - відомства ООН, відповідального за збереження культурної спадщини світу, освітні та наукові проекти. За її кандидатуру на генеральній конференції проголосував 131 член організації, проти - 19", - йдеться у повідомленні.

У жовтні Азуле вже завоювала більшість голосів членів виконавчої ради організації. Азуле народилася 1972 року в Парижі в родині марокканських євреїв. Вона працювала міністром культури при президенті Франсуа Олланді у двох урядах (2016-2017) і домоглася розширення бюджету її відомства після тривалих років скорочення витрат на культуру.

Нині ЮНЕСКО переживає непрості часи після того, як 12 жовтня про свій вихід з організації заявили США та Ізраїль. Країни зробили це на знак протесту проти надання членства в організації Палестині як окремій державі. Офіційний Берлін після виходу з організації США та Ізраїлю наголошував, що новий керівник ЮНЕСКО повинен буде взяти на себе відповідальність за реформування організації та недопущення використання її суто з політичною метою