Активіста Балуха відвезли до лікарні просто із зали "суду"

Активіста Балуха відвезли до лікарні просто із зали "суду"

У п'ятницю в окупованому Криму, у Роздольненському районному "суді" триває засідання у справі українця Володимира Балуха, який звинувачується у зберіганні боєприпасів.

Під час процесу йому стало погано, і після знеболювального уколу Балуха "швидкою" відвезли до Центральної райлікарні, повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе.

"Нині стан його здоров'я значною мірою погіршав, у тому числі через умови утримання. Він відчуває сильний біль у ділянці спини. У зв'язку з цим у нього є порушення рухової активності. Належна медична допомога йому не надається. Відповідно, захист має намір звернутися з клопотанням до суду про зміну Балуху запобіжного заходу на менш суворий, не пов'язаний із взяттям під варту", - зазначила адвокат Дінзе. За її словами, Балух вже 11 місяців знаходиться під вартою, попри те, що відповідно до статті 255 КПК Росії особа за злочином середньої тяжкості не може утримуватися під вартою понад 6 місяців. "Відповідно, він підлягає звільненню, або відносно нього мають обрати інший, більш м'який запобіжний захід", - вважає адвокат.

Напередодні Володимиру Балуху продовжили термін арешту до 16 січня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що в серпні суд ухвалив вирок українському активістові Володимиру Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху було скасовано, і справу відправлено на повторний розгляд.

ФСБ затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що на горищі будинку, де він живе, було виявлено 90 патронів та кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.