На вокзалах Швейцарії можуть заборонити куріння

На вокзалах Швейцарії можуть заборонити куріння

Швейцарські федеральні залізниці планують заборонити куріння на вокзалах до кінця 2018 року.

До ухвалення остаточного рішення з цього питання на деяких залізничних вокзалах країни протестують зони, в яких не можна курити, повідомляє Colibris.ua.

Загалом тестова фаза в межах пілотного проекту щодо запровадження заборони на куріння на залізничних вокзалах Швейцарії триватиме 12 місяців і організовуватиметься в трьох видах. Так, в експериментальному режимі з'являться  вокзали, які повністю "не курять" (Базель, Ньон і Цюріх Штадельхофен), вокзали з виділеними для курців зонами (Беллінцона) і з лаунж-зонами для шанувальників цигарок (Ньофшатель).

Паралельно з проведенням експерименту буде вимірюватися ступінь забруднення ґрунту недопалками. Представники Швейцарських федеральних залізниць наголошують, що до ухвалення рішення про введення повної заборони на куріння на вокзалах ще дуже далеко. На нього очікують лише в середині наступного року.

Водночас інші європейські держави вже ввели таку заборону. Не можна курити на вокзалах Франції, Італії, Австрії, Нідерландів, Бельгії та Іспанії. У Німеччині та Норвегії курити дозволяється в спеціальних зонах на перонах станцій.