У Польщі попереджають про можливу ізоляцію країни (аудіо)

У Польщі попереджають про можливу ізоляцію країни (аудіо)

У Польщі через вибух антинімецьких та антиукраїнських настроїв аналітики та опозиція попереджають про можливу ізоляцію країни над Віслою.

З подробицями - наш власний кореспондент у Варшаві Андрій Хоменко:

"І міністр закордонних справ Польщі, і Президент цієї країни зробили низку заяв про якихось українських чиновників, які –  каже Анджей Дуда - "відверто проголошують націоналістичні та антипольські погляди". А Вітольд Ващиковський кілька днів тому, приїхавши до Львова реторично запитував – "хто ці проблеми у польсько-українських відносинах, ініціює?".

Політолог Єжи Тарґальський вважає, що – цитую – "активісти правлячої партії Право і справедливість дедалі частіше вбачають в актиукраїнській риториці засіб для здобуття голосів виборців. Партія Право і справедливість – одна з відповідальних за такий стан речей, оскільки не намагалася покласти край антиукраїнським скандалам у Польщі".

Віктор Вуйцік з опозиційної партії Громадянська Платформа ніби продовжує думки публіциста: "Ця політика просто веде до того, що ми посварені з Литвою, з Росією, погіршуються відносини з Німеччиною, тепер ще погіршимо з Україною. Цей уряд просто не панує над ситуацією в закордонній політиці, про що пишеться у всіх світових ЗМІ і це також у відчуттях нашого суспільства", - каже польський політик Віктор Вуйцік".

Андрій Хоменко з Варшави,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!