У НАТО стурбовані спробами Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України (аудіо)

У НАТО стурбовані спробами Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України (аудіо)

У штаб-квартирі НАТО стурбовані спробами Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України через мовне питання. Про це йшлося сьогодні під час зустрічей віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе з високопосадовцями Альянсу.

Із штаб-квартири НАТО у Брюсселі повідомляє кореспондент Андрій Лавренюк:

"Віце-прем’єр-міністр наголосила, що у штаб-квартирі Альянсу зацікавлені, щоб ця конфліктна ситуація була вирішена лише на рівні двостороннього діалогу між державами.

"Ми бачимо серйозну стурбованість у рамках НАТО тим, що один із членів Альянсу, по суті, блокує ефективний розвиток подальших запланованих заходів між Україною і НАТО. Це, звичайно, сприймається дуже негативно і на рівні штаб-квартири – Міжнародного секретаріату НАТО. Це неприйнятна поведінка", - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також вона зазначила, спроби України до діалогу з Угорщиною в цьому питанні поки що не приносять результату, адже угорська сторона не готова до такої співпраці.

"Ми бачимо, що наших ініціатив недостатньо, тому розраховуємо на те, що наші партнери будуть розмовляти з Угорщиною з точки зору об’єктивних аргументів", - зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Віце-прем»єр також наголосила  на трагічному досвіді, який набула Україна в протистоянні російській агресії, і який нині цікавий для союзників по НАТО.

Нагадаю, через необґрунтовану критику мовної статті  закону про освіту Угорщина заявила про намір блокувати європейську і навіть євроатлантичну інтеграцію України. Зокрема, НАТО не вніс до порядку денного засідання Комісії Україна-НАТО, що ініціювалося на 6 грудня".

Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!