У Львові встановили перші аналітичні відеокамери (аудіо)

У Львові встановили перші аналітичні відеокамери (аудіо)

У Львові встановили перші відеокамери, які мають аналітичну функцію і можуть розпізнавати номерні знаки автомобілів. На сім таких камер з міського бюджету надали мільйон 800 тисяч гривень.

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"За словами директора міського комунального підприємства "Муніципальна варта" Романа Хомяка, звичайні відеокамери, яких у місті встановлено 160 – це очі правоохоронців, відеокамери ж із функцією аналітики – це ще й розум. Вони допоможуть зробити місто більш безпечним.

Перші відеокамери з функцією розпізнавання номерних знаків працюють поки що у тестовому режимі. Розташували їх на в’їзді до Львова з боку київського напрямку. Наразі вони можуть зчитувати знаки п’яти країн - України, Литви, Польщі, Росії та Естонії. Згодом цей список буде значно більшим.

Програмне забезпечення для таких камер дозволяє одразу перевіряти розпізнані номери в базі даних крадених машин і у випадку збігу відправляти інформацію про це черговому інспектору Центру безпеки міста. Наступного року такі камери встановлять на всіх в’їздах до Львова".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!