Трамп запрошує КНДР до переговорів

Трамп запрошує КНДР до переговорів

Президент США Дональд Трамп заявив, що для Північної Кореї є сенс сісти за стіл переговорів та укласти угоду, яка буде корисною для народу країни.

Про це він сказав у Південній Кореї під час свого азійського туру, повідомляє Укрінформ.

Трамп також висловив сподівання, що Вашингтону ніколи не доведеться застосовувати військову силу на Корейському півострові.

"Враховуючи сказане, я дійсно вірю, що для Північної Кореї є сенс сісти за стіл переговорів та досягти угоди, яка буде корисною для народу КНДР", - сказав Трамп.

Відповідаючи на запитання стосовно прогресу у врегулюванні північнокорейського питання, Трамп відповів, що досягнуто значного прогресу.

"Я думаю, ми демонструємо величезну силу. Ми направили три найбільші авіаносці у світі (на Корейський півострів), розміщено також атомний підводний човен", - наголосив він. Трамп також знову закликав міжнародне співтовариство робити більше для розв'язання північнокорейської проблеми.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 7 листопада прибув до Південної Кореї в рамках турне по Азії, в якому домінує тема ядерної програми Північної Кореї.