В Естонії затримали росіянина за підозрою у співпраці з ФСБ (аудіо)

В Естонії затримали росіянина за підозрою у співпраці з ФСБ (аудіо)

В Естонії затримали громадянина Росії, якого підозрюють у співпраці з російською Федеральною Службою безпеки. Про це повідомили в естонській прокуратурі та Поліції безпеки.

З подробицями – наша кореспондентка в Таллінні Віра Коник:

"Поліція безпеки Естонії заарештувала підозрюваного у шпигунстві під час його спроби перетнути естонсько-російський кордон. Санкцію на ув’язнення дав Хар’юський повітовий суд. Громадянина Росії підозрюють у вчиненні ненасильницьких дій проти незалежності й територіальної цілісності Естонської Республіки. Йому також висунуто підозру  в підготовці комп’ютерних злочинів.

За словами слідчого Інни Омблер, серйозної шкоди від неправомірних вчинків затриманого вдалося уникнути. Пані Омблер також зазначила, цитую: "Ми маємо справу з агентом Федеральної служби безпеки Росії, метою якого було проникнення в комп’ютерні системи естонських державних установ", кінець цитати.

Деталі розслідування та відОмості про особу підозрюваного не повідомляються. Варто зазначити, що естонська Поліція безпеки впродовж кількох останніх років заарештувала більше десяти агентів російської розвідки; цього року це вже п’ятий випадок затримання шпигуна. За словами директора Балтійського центру дослідження Росії Володимира Юшкіна, в Естонії діє розгалужена агентурна мерЕжа спецслужб сусідньої держави".

Віра Коник, із Таллінна, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!