Майже 60% жінок в Україні зазнає фізичного насильства (аудіо)

Майже 60% жінок в Україні зазнає фізичного насильства (аудіо)

Такими є дані програми розвитку ООН. Через низьку обізнаність населення у цій проблемі та недовіру до правоохоронної системи випадки насильства замовчуються і надалі нерідко призводять до трагічних наслідків.

Влітку МВС започаткувало пілотний проект "Поліцейська мережа протидії домашньому насильству".

Про результати перших місяців роботи - Юлія Конішевська:

"За чотири місяці роботи перших мобільних груп з протидії домашньому насильству "Поліна" у Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси та у місті Сєвєродонецьку Луганської області правоохоронці отримали майже півтори тисячі звернень щодо насильства у сім'ї, за якими порушено 22 кримінальні справи, - повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва. За її словами, кількість звернень до поліції за цей час зросла втричі, а отже, суспільство готове не замовчувати цю проблему, а боротися з нею.

Поліцейські попередньо проходять спеціалізоване навчання – вчаться реагувати на насильство у сім’ї. Кожен виклик потребує індивідуального підходу - розповідає старший інспектор з особливих доручень департаменту патрульної поліції Андрій Ткачов.

Жертви насильства мовчать, адже бояться наразитися на публічне приниження, глузування та недовіру, - вважають психологи. За їхніми словами, суспільство має стати толерантнішим у цьому питанні. Поліпшити ситуацію могло б виконання Стамбульської конвенції щодо запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству. Україна підписала цей документ в 2011 році, але й досі не ратифікувала".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!