Оголошено переможця на виборах Президента Сицилії (аудіо)

Оголошено переможця на виборах Президента Сицилії (аудіо)

В Італії оголосили переможця на виборах Президента острівного регіону Сицилія, що відбулися минулої неділі. Підсумки перегонів експерти називають тестом напередодні парламентських виборів, які відбудуться в цій країні навесні.

З подробицями - наша кореспондентка в Римі Наталія Жеревчук:

"Новим керівником автономного регіону Сицилія став представник коаліції правоцентристів. А провідну роль у цьому об'єднанні відіграють ультраправа антиіммігрантська "Ліга Півночі" та партія колишнього прем'ра Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє!"  З невеликим відривом у кілька відсотків голосів друге місце посів кандидат від партії протесту "Рух 5 зірок",  яка відома популістською та антиєвропейською риторикою.

І ті, й інші належать до так званого європейського "клубу друзів" російського президента Владіміра Путіна. Представники згаданих політичних сил неодноразово всупереч  позиції центрального уряду лівоцентристів відвідували анексований Росією Кримський півострів, порушуючи законодавство України.

Якщо протягом наступних чотирьох місяців розклад політичних сил в Італії кардинально не зміниться, за прогнозами оглядачів, саме коаліція право-центристів і популісти коміка Беппе Грілло будуть серед переможців майбутніх парламентських виборів і хтось із них очолить уряд. Шанси на успіх прихильної до України правлячої Демократичної партії аналітики називають мінімальними.  А  нова партія політиків–єврооптимістів "Вперед, Європо!", яка б мала протидіяти хвилі італійського популізму, організовується наразі кволими темпами".

Наталія Жеревчук, з Рима, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!