Росія не хоче повертати уламки Ту-154М Польщі

Росія не хоче повертати уламки Ту-154М Польщі

Тривале небажання Росії віддавати Польщі уламки розбитого Ту-154М може наштовхувати на думку, що Москві є що приховувати.

Таку думку в ефірі радіо Wnet висловив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Коли ми говоримо з росіянами, то вони відповідають, що не можуть віддати літак, оскільки слідство триває і він їм потрібен як доказ у слідстві. Ми відповідаємо однозначно: чим довше ви тримаєте уламки і перешкоджаєте у завершенні слідства, тим більше вказуєте, що щось приховуєте і переконуєте нас, що ця катастрофа виглядала по-іншому ніж про це йдеться в польському та російському офіційних рапортах", - підкреслив Ващиковський.

За його словами, "ключ" до покращення відносин між Варшавою і Москвою є в Росії, але російська влада не хоче вести діалог з польською.  "На жаль, російський міністр закордонних справ не хоче говорити з польським міністром. Росія не хоче говорити з польською владою в жодній справі на рівні президентів, прем'єрів, чи міністрів", - констатував польський міністр.

Нагадаємо, що Польща пона двісім років безрезультатно намагається повернути уламки розбитого літака президента Леха Качинського, використовуючи при цьому можливості НАТО та ЄС. Москва відмовляється віддавати Варшаві уламки літака, пояснюючи це веденням російського слідства у цій справі.