Туреччина цікавиться "чистими" джерелами енергії в Україні

Туреччина цікавиться "чистими" джерелами енергії в Україні

Турецька компанія "Solaray Renewable Energy" розширює ринок та розглядає можливість впровадження проектів із виробництва "чистої" енергії в Україні.

Про це повідомляє Держенергоефективності за результатами зустрічі очільника відомства Сергія Савчука та генерального директора турецької компанії Енгіна Мумджу.

"Крім сонячної енергетики, турецькі інвестори зацікавилися й іншими проектами: встановлення біогазових установок, біоТЕЦ тощо. Під час переговорів керівник Держенергоефективності повідомив, що в Україні є значні ресурси, сприятлива законодавча база, а також високий попит на проекти з виробництва тепла та електроенергії з "чистих" джерел енергії", - йдеться в повідомленні.

Сторони домовилися про співпрацю. Агентство надасть компанії детальну інформацію щодо законодавчих умов та можливостей реалізації "зелених" проектів у різних регіонах країни.

Нагадаємо, компанія "Solaray Renewable Energy" спеціалізується на проектах із відновлюваної енергетики, переважно сонячної. Найпотужніший партнер компанії - німецьке підприємство "Enerparc AG", яке встановило більше 1,6 ГВт сонячних станцій у країнах Європи, Азії, а також в США. Разом із "Enerparc AG" турецькі підприємці звели низку сонячних станцій потужністю від 2,8 МВт до 85 МВт.