США влаштовують перші за 10 років навчання авіаносних груп

США влаштовують перші за 10 років навчання авіаносних груп

Три ударні групи авіаносців США проведуть спільні навчання у західній частині Тихого океану на тлі візиту президента Дональда Трампа в Азію.

Про це повідомляє "Reuters" із посиланням на американських чиновників.

"Три ударні групи американських авіаносців найближчими днями працюватимуть у західній частині Тихого океану для демонстрації сили, оскільки президент Дональд Трамп відвідує Азію з попередженнями про ядерну загрозу з боку Північної Кореї", - йдеться в повідомленні.

Уперше за 10 років відразу три американські групи авіаносців проводитимуть навчання в Тихому океані. У навчаннях братимуть участь авіаносці "USS Nimitz", "Ronald Reagan", "Theodore Roosevelt", а також супроводжуючі їх кораблі.

Японський есмінець "Inazuma" приєднається до армади після триденного навчання з авіаносцем "Ronald Reagan" і двома індійськими військовими кораблями в Японському морі.

Нагадаємо, 4 листопада президент США Дональд Трампа розпочав 12-денне турне по Азії. Американський лідер вже відвідав Японію і Південну Корею, у планах також Філіппіни, В'єтнам і Китай. Ситуація на Корейському півострові - головна тема обговорень під час перебування Трампа в Азії.