Суд звільнив громадянина Росії Сергія Юдаєва за амністією (аудіо)

Суд звільнив громадянина Росії Сергія Юдаєва за амністією (аудіо)

Громадянина Росії Сергія Юдаєва, звинуваченого в організації та участі захоплення Харківської облдержадміністрації, суд визнав винним і покарав на 8 років позбавлення волі. Та негайно звільнив за амністією.

Перебіг сьогоднішнього засідання в суді відстежувала наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська.

"Київський районний суд Харкова, де розглядалася справа,  сьогодні двічі, так би мовити, "мінували". Проте судді Світлані Шмадченко це не завадило зачитати вирок підсудному  Юдаєву, для якого сторона обвинувачення вимагала максимального покарання, передбаченого законодавством, повідомила речниця прокуратури Віта Дубовик.

Сторона захисту натомість вимагала повного виправдання звинуваченого Сергія Юдаєва. Його адвокат Дмитро Тихоненко зі своїми аргументами в ексклюзивному інтерв’ю Українському радіо.

Отримати відповіді на питання, що взагалі громадянин Росії робив у Харкові під час заворушень та погромі місцевої  телекомпанії, не вдалося. А що стосується  вироку, то до підсудного Юдаєва застосували норми Закону України "Про амністію у 2016 році" та звільнили від відбування покарання.

Сьогодні ж так само засуджені до п’яти років та звільнені за амністією ще троє учасників штурму облдержадміністрації. Як повідомили у Харківській прокуратурі, оскаржити такий вирок прокуратура не має права, бо, згідно з чинним законодавством, амністія оскарженню не підлягає".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж
 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!