Трампу підкажуть, як стримати проросійських сепаратистів

Трампу підкажуть, як стримати проросійських сепаратистів

Радники президента США Дональда Трампа можуть запропонувати йому схвалити варіант із наданням Україні гранту в 47 мільйонів доларів на купівлю американської зброї для стримування агресії Російської Федерації.

Про це повідомляє "ABC News" із посиланням на трьох співробітників Держдепартаменту.

"Президенту Дональду Трампу може бути запропоновано варіант схвалення гранту в розмірі 47 мільйонів доларів, щоби дозволити українському уряду купити американську зброю оборони, спрямовану на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів", - йдеться в повідомленні.  

Радникові з національної безпеки генералу Г.Р. Макмастеру були надані три варіанти озброєння українців, викладені в міжвідомчій записці, що надійшла минулого тижня до Ради національної безпеки. З цих трьох варіантів Держдепартамент і Міністерство оборони виступають за фінансування пакету озброєнь на 47 мільйонів доларів.

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джим Маттіс із червня обговорюють питання про допомогу з озброєнням України, в тому числі протитанковими ракетами, що вимагає схвалення президента і конгресу.

Колишній посол США в Україні, а нині - науковий співробітник аналітичного центру "Brookings Institution" Стівен Пайфер поділився інформацією про те, що більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї, і є велика надія на те, що чинний президент США таки ухвалить це рішення.