У Варшаві триває перегляд вистав українських театрів (аудіо)

У Варшаві триває перегляд вистав українських театрів (аудіо)

У польській столиці триває Перший перегляд вистав українських театрів ДесантUA. У ньому беруть участь альтернативні колективи з різних куточків України. Окрім спектаклів, щодня відбуваються дискусії, в яких беруть участь актори, критики, перекладачі, глядачі та студенти.

З подробицями наш власний кореспондент у Варшаві Андрій Хоменко:

"На сцені варшавського театрального інституту виступають колективи з Харкова, Донецька, Сімферополя, Києва та Львова.  Неабияке зацікавлення викликав львівський проект "Осінь на Плутоні" Сашка Брами про життя-буття людей похилого віку в Геріатричному  пансіонаті.

Ініціатори Першого перегляду українських театрів ДесантUA - режисер Роза Саркісян з Харкова і театральний критик з Варшави Йоанна Віховська, яка декілька років працювала в Україні.

Показ вистав у рамках першого в Польщі перегляду незалежних, критичних театральних проектів триватиме до неділі. Усі запрошені до польської столиці українські альтернативні театральні колективи виходять за рамки класичного театрального продукту і пропонують критичний аналіз важливих для суспільства тем – старість, війна, вимушені переселенці тощо.

Представники варшавського Театрального інституту взяли на себе основні організаційні питання та витрати під час перебування українського театрального десанту в Польщі. Судячи з назви, ДесантUA буде першим, але не останнім".

Андрій Хоменко з Варшави для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!