Україна пропонує Канаді спільно будувати літаки

Україна пропонує Канаді спільно будувати літаки

Україна запропонувала Канаді об’єднати зусилля задля реалізації проектів в аерокосмічній галузі, в тому числі літакобудування, будування супутників та створення стартової платформи для космічних запусків.

Про це повідомляє Укрінформ.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на канадсько-українському круглому столі з питань співпраці в аерокосмічній сфері в Монреалі.

Гройсман підкреслив, що Україна має гарні авіаційні та космічні традиції, які варто зберігати та примножувати. Разом з тим, розвивати таку технологічну галузь самостійно – вкрай важко, особливо в умовах гібридної війни і фактичної втрати донедавна традиційних для України авіаринків. Саме тому, Україна зацікавлена в партнерстві.

"Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці", - сказав глава Уряду.

Нагадаємо, що Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132 (двигуни до нього поставляє "Pratt & Whitney Canada"), а також створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія.