Трамп вимагає скасування візової лотереї Green Card

Трамп вимагає скасування візової лотереї Green Card

Після теракту в Нью-Йорку Дональд Трамп знову заговорив про необхідність швидкої відмови від розіграшів Green Card.

Про це повідомляє DW.

"Терорист прибув до нашої країни через так звану диверсифікаційну візову лотерейну програму", - написав Трамп у своєму Twitter.

Завдяки розіграшу зазначеної візової лотереї щороку до 50 тисяч іноземців з усього світу можуть отримати тривалий дозвіл на проживання та на роботу в США. Той, хто хоче взяти в ній участь, має надати детальну інформацію про себе, яку ретельно перевіряють, зокрема, й щодо кримінального минулого. Розподіл таких віз відбувається за квотами по країнах, зокрема, претендент не має бути вихідцем з держави, звідки спостерігається масова міграція до США.

Нагадаємо, у вівторок невеликий вантажний автомобіль виїхав у Нью-Йорку на велосипедну доріжку неподалік від Всесвітнього торговельного центру на Мангеттені та смертельно травмував вісім та завдав травм іще одинадцятьом людям - велосипедистам та пішоходам.

Після того як вантажівка збила кількох людей, вона зіткнулася з іншим автомобілем. Водій вийшов із машини і націлив у людей муляж вогнепальної зброї. Правоохоронці підстрелили зловмисника, його затримали. Зараз він у важкому стані. ЗМІ з посиланням на слідство пізніше повідомили, що затриманий зловмисник - 29-річний виходець з Узбекистану, котрий прибув до США цілком легально в 2010 році.