Міністри освіти України та Болгарії відкрили лінгафонний кабінет в одеській школі (аудіо)

Міністри освіти України та Болгарії відкрили лінгафонний кабінет в одеській школі (аудіо)

В Одесі в загальноосвітній школі № 31 започаткували вивчення болгарської мови. Швидше опанувати іноземну мову допоможе лінгафонний кабінет, який створили на кошти Посольства Болгарії.

У його відкритті сьогодні взяли участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Міністр освіти і науки Болгарії Красимір Валчев. В Одесі Міністри обговорювали питання імплементації ст. 7 Закону "Про освіту".

Бачив лінгафонний кабінет і наш кореспондент Василь Милосердний:

"У загальноосвітній школі номер 31 навчається більше тисячі учнів. З іноземних мов вивчають англійську та німецьку, а тепер ще й болгарську. У молодших класах болгарська мова є обов’язковим предметом, а в старших — факультативним. Від старшокласників вже надійшло більше трьохсот заяв. Заняття відбуваються в новому лінгафонному кабінеті. Тут два десятки комп’ютерів, інтерактивна дошка, нові меблі.

На відкриття сучасного класу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич прибула разом зі своїм болгарським колегою. Міністр освіти і науки Болгарії Красимір Валчев наголосив, що його країна й надалі сприятиме вивченню болгарської мови в Україні.

Дітей навчатимуть дві вчительки з Болгарії".

Василь Милосердний, Одеса, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!