Вчорашній теракт у Нью-Йорку став найбільшим після 11 вересня 2001 року (аудіо)

Вчорашній теракт у Нью-Йорку став найбільшим після 11 вересня 2001 року (аудіо)

Вчорашній теракт у  західній частині Манхеттена, в Нью-Йорку, неподалік від  місця, де стояли вежі Всесвітнього торгового центру, вважається найбільшим за кількістю жертв після того, що стався  11 вересня 2001 року. Він схожий на кілька подібних нападів, що сталися за останні півтора року в низці європейських міст.

З подробицями наша кореспондентка в США Аліса Прожогіна:

"Під час теракту  загинуло вісім осіб, ще 11 дістали травми різного ступеня тяжкості.  Серед загиблих при наїзді пікапа на Манхеттені, крім американців, виявилося п'ятеро друзів з Аргентини таі один громадянин Бельгії. За даними влади, зловмисник проїхав по велодоріжці в Нижньому Манхеттені, збиваючи людей, а потім врізався в шкільний автобус.

Поліція поранила та затримала водія пікапа. За попередніми даними, це узбецький іммігрант, 29-річний уродженець Узбекистану Сайфуллах Саїпов, який легально проживав у США. Як повідомляє американська преса, у вантажівці, яку він взяв напрокат, була знайдена записка із згадкою ІДІЛ.

За даними телекомпанії NBC, терорист приїхав до Сполучених Штатів у 2010 році з Узбекистану, а в Нью-Йорк прибув з Тампи, штат Флорида. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що підозрюваний, судячи з усього, діяв сам.

Президент Трамп після цього нападу віддав розпорядження міністерству внутрішньої безпеки США "посилити відсів іммігрантів".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!