У Харкові обговорювали, як зменшити кількість ДТП (аудіо)

У Харкові обговорювали, як зменшити кількість ДТП (аудіо)

Як зменшити кількість ДТП? Про це сьогодні говорили у Харкові на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Побувала на ньому і наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Трагічна аварія на харківському перехресті згадувалася сьогодні у різних контекстах. На жаль, ДТП з шістьма жертвами не стала уроком для недисциплінованих водіїв, щодня в одному тільки Харкові патрульна поліція фіксує близько 80-ти грубих порушень правил дорожнього руху. І з проблемою цією слід боротися системно, вважає начальник головного управління Національної поліції у Харківській області генерал Олег Бех.

І тут з’ясувалося, що принаймні відео фіксація вже цілих два роки як прийнята і є цілком законною. Про це заявив голова Комітету народний депутат Андрій Кожем’якін.

У кількох країнах, що були республіками колишнього СРСР вже запроваджено і систему відео фіксації, і автоматичне нарахування штрафів. Результат був швидким і показовим. Там уже невдовзі помітно знизилася і кількість порушень правил дорожнього руху, і кількість аварій зі смертельним фіналом".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!