Каськіва екстрадували з Панами в Україну

Каськіва екстрадували з Панами в Україну

Екс-голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва екстрадували із Панами в Україну.

Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Як я й казав із трибуни ВР: "Ніхто ніде не сховається". Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього голову "Держкомінвестпроекту" В.Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн", - зазначив він.  

Каськіва було доправлено до Головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії. Це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну, але не останній, заявив Луценко.  

Нагадаємо, Каськіва затримали в Панамі у вересні 2016 року. У ГПУ заявили, що Каськів, який знаходився у базі розшуку Інтерполу, був зупинений на кордоні з Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді в останню.

Згодом стало відомо, що Каськів вийшов з-під варти під заставу в 600 тисяч доларів і, перебуваючи під домашнім арештом, подав клопотання про політичний притулок у Панамі. Однак у статусі політичного біженця йому було відмовлено.

Екс-голову "Держінвестпроекту" підозрюють у розкраданні в 2012 - 2013 роках 7,5 млн гривень державних коштів за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг із ТОВ "Глорія".

І як стало щойно відомо, Печерський районний суд м. Києва обрав екс-голові Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у Facebook. Водночас вона не назвала, яку суму застави визначив суд.