МВС наполягає, що закупівля рюкзаків у 2015 році відбувалась законно (аудіо)

МВС наполягає, що закупівля рюкзаків у 2015 році відбувалась законно (аудіо)

Міністерство внутрішніх справ наполягає, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків у 2015 році відбувалась відповідно до законодавства.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою відомства. Як ідеться в документі, ревізія, проведена раніше у рамках досудового розслідування цієї справі, не виявила порушень при закупівлі наплічників чи доказів постачання їх не в повному обсязі.  Відео розмови заступника міністра Сергія Чоботаря і нібито сина глави відомства Олександра Авакова, долучене до справи, як стверджують у МВС, було сфальсифіковане. А нинішні дії Національного антикорупційного бюро, йдеться у заяві відомства, політично мотивовані.

Що ж до самих рюкзаків, то жодних нарікань на них з боку бійців АТО не було, - каже Віталій Бакал - виконувач обов’язків начальника відділу розробки і вдосконалення форми одягу Державного науково-дослідного інституту МВС.

Прослухати

Нагадаю, сьогодні співробітники НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшуки, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох осіб. У поширеній Агентством заяві йдеться, що затримані - колишній заступник міністра внутрішніх справ, представник фірми-переможця тендеру та ще одна приватна особа.

За версією слідства, у 2015 році згадані особи були причетні до закупівлі державним коштом рюкзаків за ціною, яка суттєво перевищувала середньоринкову. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло причетних осіб. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з 2016 року - йдеться у заяві НАБУ.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!