Співробітники НАБУ затримали сина міністра МВС

Співробітники НАБУ затримали сина міністра МВС

Сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра затримали детективи Національного антикорупційного бюро після обшуків.

Про це заявив екс-радник міністра МВС України Ілля Ківа в ефірі телеканалу "112 Україна".

Ківа сказав: "Олександра затримали. Його хочуть, звичайно ж, помістити і позбавити волі для того, щоб мати можливість маніпулювати міністром і мати можливість тиску на його рішення".

Ківа вважає, що це було зроблено як відповідь на заяву Авакова про зняття охорони біля Верховної Ради України, де розміщене наметове містечко.

Нагадаємо, сьогодні Арсен Аваков наказав зняти сили МВС із охорони периметра наметового табору біля Верховної Ради. Він написав у Facebook: "Витрачати державні ресурси і охороняти далі цей мотлох під Радою - більше не збираємося. Дав команду зняти сили МВС із охорони периметра".

Акція біля будівлі Верховної Ради триває від 17 жовтня. Її учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, внести зміни до виборчого законодавства, а також створити Антикорупційний суд. Пізніше вони також поставили вимогу прийняти закон про імпічмент президента.

Організаторами акції виступають партії "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", "Рух нових сил", "5.10", ВО "Свобода", "Національний корпус", "Правий сектор" та низка громадських організацій.