Концентрація CO2 у атмосфері зростає рекордними темпами

Концентрація CO2 у атмосфері зростає рекордними темпами

Впродовж минулого року концентрація в атмосфері двоокису вуглецю зростала небаченими раніше темпами, повідомляють у Всесвітній метеорологічній організації.

Про це повідомляє DW.

Темп підвищення концентрації вуглекислого газу (CO2) протягом 2016 року був найвищим в історії спостережень. Такі висновки оприлюднила Всесвітня метеорологічна організація ООН у Женеві. За даними дослідників, впродовж минулого рокутемпи зростання вмісту вуглекислоти в повітрі перевищував на 50 відсотків середньорічні темпи за всі попередні 10 років.

Головною причиною такого раптового зростання вмісту "парникового газу" з 400 до 403,3 частки на мільйон вчені пояснюють кількома чинниками, насамперед "поєднанням людської діяльності та сильним ураганом "Ель-Ніньйо. Нинішні показники - такі ж високі, як і кілька мільйонів років тому. Тоді рівень світового океану на 20 метрів перевищував теперішній рівень, застерігають представники організації.

Ці дані було оприлюднено за тиждень до проведення Кліматичної конференції ООН, яка пройде з 6 по 17 листопада в німецькому Бонні.