У Харкові пропонують встановити меморіальну дошку на місці жахливої ДТП (аудіо)

У Харкові пропонують встановити меморіальну дошку на місці жахливої ДТП (аудіо)

Меморіальну дошку на місці трагедії у центрі Харкова пропонують встановити городяни.  

Більше знає наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Петиція про встановлення пам’ятного знаку зареєстрована на сайті харківської міськради. "Це місце і ця страшна дата назавжди залишаться у пам’яті всіх харків’ян, – вважає автор петиції, – і, можливо, з її появою до декого з неадекватних водіїв дійде, що міські вулиці – це не місце для перегонів".

На вулиці Сумській, де сталася ДТП, ще досі лежать принесені городянами букети та стоять горщики з хризантемами, що не зів’яли навіть під п’ятничною заметіллю. А тим часом до розслідування добровільно доєдналася харківські математики. Вони будують траєкторії руху, намагаючись з’ясувати, чи була можливість уникнути зіткнення, та встановити швидкість обох автомобілів – "Лексуса", що забрав життя п’ятьох пішоходів (шоста постраждала померла минулого тижні у лікарні від травм, несумісних з життям), і "Фольксвагена", який вдарив "Лексус".

За отриманими даними, швидкість машини-вбивці коливається від 103-х до 120-ти кілометрів за годину – вдвічі більше, ніж дозволено у місті. Свої розрахунки вони викладають у соціальні мережі, що викликає бурхливе обговорення. У результаті, математика Євгена Соловйова викликали до слідчого. Та попросили написати офіційну заяву, що він не є свідком аварії, і що оприлюднений ним пост не є стовідсотковою істиною".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!