Відкрито кримінальне провадження за фактом загибелі школярки у Львові (аудіо)

Відкрито кримінальне провадження за фактом загибелі школярки у Львові (аудіо)

Поліція Львова відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 14-річної школярки, яка напередодні вистрибнула з 15-го поверху свого будинку.

Що стало причиною трагедії, - з’ясовувала наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Дев’ятикласниця Львівської середньої школи №84,понівечене тіло якої напередодні виявили сусіди, нічим не відрізнялася від своїх однолітків, - розповіла заступник директора навчального закладу Оксана Демчук. Та, вочевидь, в душі дитини коїлося щось таке, чого не розгледіли дорослі. У передсмертній записці вона написала, що ненавидить своїх батьків, які кинули її напризволяще.

Батьки ж дитини розлучені – мама вже багато років перебуває на заробітках за кордоном, батько живе окремо і не цікавився дитиною, - розповіли сусіди. А бабуся і дідусь, з якими мешкала дівчинка, не надто переймалися її душевним станом.

Тимчасом, дитячий і підлітковий суїцид – це те, чого при уважному ставленні до дитини практично завжди можна уникнути, - каже психолог Лариса Дідковська.

Психологи застерігають, що депресія і навіть суїцидальні настрої у підлітків можуть виникнути від нестачі спілкування з батьками, яке в сучасних сім’ях триває, за статисктикою, в середньому близько 17-ти хвилин на добу".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!