У Варшаві започатковано Платформу дій Україна-НАТО (аудіо)

У Варшаві започатковано Платформу дій Україна-НАТО (аудіо)

У Варшаві стартувала Платформа дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз. Українці ділитимуться досвідом боротьби з російським агресором, який  наступає в усіх можливих життєвих сферах, починаючи від воєнної агресії і закінчуючи інформаційно-пропагандистськими операціями.

Докладніше розповідає наш власний кореспондент у Варшаві Андрій Хоменко:

"На варшавській конференції НАТО-Україна, що її організували Бюро національної безпеки Польщі та МЗС цієї країни, понад сто експертів з Альянсу та партнерських країн в рамках Платформи дій Україна-НАТО напрацьовували механізми стратегічної та експертної співпраці між НАТО і Україною. Вона служитиме збільшенню потенціалу для виявлення та оцінки гібридних загроз і посилення стійкості держав у таких сферах як цивільна готовність, охорона критичної інфраструктури, стратегічна комунікація, боротьба з тероризмом.

Глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох повідомив, що на зустрічі обговорено дії, які могла б здійснювати Польща як непостійний член Ради Безпеки ООН. "Це питання ймовірного розміщення військ ООН на територіях, де триває російська агресія у Східній Україні", – сказав Павел Солох.

Заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко наголосив, що такий семінар – це добрий початок для напрацювання спільного підходу, спільної мови, спільного сприйняття досвіду, що його Україна набула протягом останніх трьох років.

Джеймс Аппатурай, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з політичних справ, заявив: "НАТО має чітку позицію в інтересі Союзу, щоб наші сусіди і партнери також були стабільні і безпечні".

Формально діяльність Платформи дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз було відкрито на початку липня в Києві. Створення Платформи є одним із головних елементів плану допомоги Україні, схваленого торік на саміті Північноатлантичного альянсу у Варшаві".

Андрій Хоменко з Варшави, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!