Дональд Трамп оголосив наркотичну кризу в США національним лихом (аудіо)

Дональд Трамп оголосив наркотичну кризу в США національним лихом (аудіо)

Напередодні президент США Дональд Трамп, під час спеціально організованої церемонії в Білому домі, оголосив опіоїдну епідемію в США національним лихом, що вимагає термінових заходів.

Із Вашингтона повідомляє наша власна кореспондентка Аліса Прожогіна:

"У своєму зверненні президент США Дональд Трамп наголосив, що що з сьогоднішнього дня його адміністрація офіційно оголошує опіоїдну кризу надзвичайною ситуацією національного масштабу. За його словами, через передозування наркотиками в минулому році загинули 64 тисячі американців. 1 млн американців вживали героїн, а понад 11 млн зловживали опіоїдами за рецептом.

Трамп зазначив, що до боротьби з "цією епідемією" будуть залучені не тільки лікарі та медичні установи, а й усі без винятку федеральні відомства в США. Згідно з розпорядженням глави Білого дому, будуть розроблені нові нормативи, що скасовують заборони на надання допомоги наркоманамув деяких штатах, запроваджені ще в 1970-х роках.

Президент також сказав, що поштова служба США та міністерство внутрішньої безпеки посилять перевірку посилок, які прибувають в країну, з метою зупинити потік дешевого та смертельного фетанілу,  дія якого у 50 разів сильніша за героїн.

Як відомо, Дональд Трамп після вступу на посаду створив спеціальну комісію, члени якої протягом декількох місяців проводили консультації з експертами та медиками, намагаючись визначити масштаби наркотичної епідемії та шляхи боротьби з нею. Свої рекомендації ця комісія повинна запропонувати вже  наступного тижня".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!