Понад сто інцидентів на ґрунті гомофобії зафіксовано в Україні з січня (аудіо)

Понад сто інцидентів на ґрунті гомофобії зафіксовано в Україні з січня (аудіо)

Понад сто інцидентів і злочинів на ґрунті гомофобії та трансфобії зафіксовано в Україні з січня Правозахисним ЛГБТ-Центром "Наш світ". На думку представників Центру, виправити ситуацію могло б удосконалення законодавства.

З подробицями Катерина Шевцова:
                                                 
"Останніми роками ЛГБТ–спільнота в Україні стає дедалі помітнішою. Наприклад, цього року відбулося шість маршів рівності. Проте активність людей викликає і протидію з боку тих, хто налаштований радикально проти таких акцій, каже менеджер з адвокації Фрідом Хауз в Україні Зорян Кісь.

Одесит Ігор розповідає, що тиждень тому на нього напали майже біля самісіньких дверей квартири. Він і його партнер, за словами Ігоря, заявили про це до поліції, зняли побої.

За словами експерта Правозахисного ЛГБТ-Центру "Наш світ" Олександра ЗІнченкова, дослідження злочинів та інцидентів, мотивованих гомо- або трансфобією, свідчить, що ситуація в Україні упродовж кількох років не поліпшується. Найчастіше йдеться про образи на адресу людей нетрадиційної орієнтації, приниження гідності, розголошення конфіденційної інформації і фізичне насильство, каже Олександр Зінченков.

Як нагадав Зорян Кісь, жодна пропаганда не впливає на орієнтацію людини - кількість людей, які належать до ЛГБТ-спільноти у кожній країні стала - від 5 до семи відсотків".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!