Канада аналізує державну політику стосовно України (аудіо)

Канада аналізує державну політику стосовно України (аудіо)

Парламент  Канади проводить аналіз державної політики стосовно України. Слухання з цього питання тривають вже другий тиждень.

З подробицями - наш кореспондент у Оттаві Максим Наливайко:

"Постійний комітет федерального парламенту Канади з питань національної оборони вивчає свій потенціал щодо можливості сприяти мирному врегулюванню на сході України. Вже другий тиждень член и комітету   заслуховують доповідачів, які доносять свою думку з цього приводу та дають рекомендації.

Слухання не обмежуються винятково питаннями оборони. Так, зокрема, порушується питання дотримання прав людини, прогресу реформ та боротьби з корупцією. Приділяється увага і геополітичній ситуації, що суттєвим чином впливає на Україну. У ролі спікерів виступають відомі дослідники, науковці, колишні та чинні дипломати й військові. Позицію офіційного Києва озвучила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За підсумками слухань депутати підготують звіт, який міститиме рекомендації уряду Канади. До моменту оприлюднення цього документа його деталі залишатимуться конфіденційними. Однак, глибоке зацікавлення законодавців проблемами України та той факт, що близько третини членів Комітету мають українське походження, дають підстави сподіватися, що будуть схвалені рішення на користь України".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!