У Львові в одній з середніх шкіл виявили гепатит-А (аудіо)

У Львові в одній з середніх шкіл виявили гепатит-А (аудіо)

У Львові в однієї з учениць середньої школи №90 виявили гепатит-А, який ще називають "хворобою Боткіна". Батьки деяких інших дітей цієї школи обурюються тим, що навчальний заклад не закрили на карантин. І доки триває інкубаційний період, вони не пускають своїх дітей до школи.

Про шляхи передачі цієї інфекції наша кореспондентка Наталія Козачук дізнавалася у лікарів:

"За словами лікарів-епідеміологів, батькам школярів не треба особливо хвилюватися, адже вірус гепатиту-А не передається повітряно-крапельним шляхом. Він потрапляє в організм через брудні руки, немиті овочі та фрукти, забруднену воду. Тож школярам треба дотримуватися правил особистої гігієни, а у школі – провести дезінфекцію.

За словами директора навчального закладу Анатолія Борщевського, протягом інкубаційного періоду таку дезінфекцію тут роблять щодня.

Тимчасом, цього року на Львівщині вірусним гепатитом різного типу захворіли близько півтори сотні людей, які підчепили недугу в різних місцях. Говорить лікар-інфекціоніст Леся Королюк.

Тож, щоби вберегтися від гепатиту, слід ретельно дотримуватися правил особистої гігієни, раз на рік здавати аналізи на маркери вірусних гепатитів та вчасно робити щеплення"

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!