Спецслужби викрили агентурну мережу "ДНР"

Спецслужби викрили агентурну мережу "ДНР"

Служба безпеки України спільно з військовою контррозвідкою викрили в районі Антитерористичної операції агентурну мережу невизнаної "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники військової контррозвідки та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях викрили у районі АТО агентурну мережу так званого "Розвідувального управління Республіканської гвардії "ДНР", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, мешканка Донецької області отримала завдання від представників "ДНР" збирати таємну інформацію в одній з військових частин біля лінії розмежування. Жінка встановила контакти з військовослужбовцями та пропонувала за гроші передавати документи та дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ.

Терористи планували використати отримані відомості для диверсійних акцій та коригування вогневих ударів по українських позиціях, зазначили в СБУ. Куратором жінки був розвідник "ДНР", якому вона зуміла передала кілька другорядних документів. Їх обох оперативники затримали під час спроби передати документи з грифом "таємно".

Оперативники СБУ затримали куратора та інформаторку під час передачі даних на підконтрольній українській владі території. Першому оголошену підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно інформаторки відбуваються відповідні процесуальні дії, додали в прес-центрі.