У Дніпрі відбувся забіг "Миля миру"

У Дніпрі відбувся забіг "Миля миру"

Понад тисячу жителів Дніпра 21 жовтня взяли участь у легкоатлетичному забігу "Миля миру", приурочений 74-річчю визволення Дніпра від німецької окупації, а також за мир і злагоду в сучасній Україні.

Учасниками акції були школярі, студенти, люди старшого віку – любителі бігу та ветерани спорту, інформує Радіо Свобода.

Вперше до участі в "Милі миру" цього року долучились кілька десятків дітей з особливими потребами, які "бігли" на інвалідних візках, а також тримаючись за руки батьків, тренерів, дехто – на руках у мам.

Найшвидших бігунів серед юнаків, які бігли дві милі, та дівчат, які бігли милю, а також серед людей з інвалідністю, які здолали символічну дистанцію в 500 метрів, нагородили пам’ятними призами, медалями та дипломами.

Історія проведення "Милі миру" в Дніпрі починається з 1944-го року, коли в річницю визволення міста від німецької окупації, 25 жовтня 1944 року, спортсмени зібралися і відзначили це свято легкоатлетичною естафетою на центральному проспекті.

1995 року ООН на честь 50-річчя заснування організації провела по всьому світу естафету яку назвали "Дві милі миру", вона збіглася з датою визволення Дніпра. Відтоді "Миля миру" в Дніпрі поєднує дві важливих події, головне гасло яких – "мир у всьому світі". Цього разу "Миля миру" в Дніпрі - 74-та.