У наметовому містечку під Верховною Радою – спокійно

У наметовому містечку під Верховною Радою – спокійно

Ситуація в центрі Києва біля Верховної Ради, де розташувалось наметове містечко мітингувальників, спокійна.

Деякі учасники мітингу розходитися не планують, але й точної дати завершення акції протесту не називають, повідомляє Укрінформ.

Мітингувальники мирно спілкуються один з один. Дехто стоїть, а дехто просто прогулюється наметовим містечком. Присутніх пригощають гарячими напоями, а харчуються вони з польової кухні.

Загалом настрій мітингувальників не агресивний. Приблизно о 19.30 тут розпочався концерт, лунає музика, зі сцени читають вірші.
У натовпі можна побачити народних депутатів.

Потрапити в наметове містечко чи до Верховної Ради можна через металеві загорожі, біля яких стоять представники Національної поліції. Водночас ані учасники акції протесту, ані правоохоронці не чинять перешкоди тим, хто намагається увійти в містечко або ж вийти з нього. У деяких громадян силовики перевірять валізи, але якогось роздратування у громадян це не викликає.

Нагадаємо: у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою розпочався мітинг з вимогою ухвалити законопроекти про Антикорупційний суд, про зміну виборчого законодавства та про зняття депутатської недоторканності. Неодноразово виникали сутички між правоохоронцями та учасниками акції, є постраждалі. Мітингувальники встановили наметове містечко.