Наступні два тижні в Раді - не пленарні (аудіо)

Наступні два тижні в Раді - не пленарні (аудіо)

Підвищення із жовтня пенсій в Україні не зменшить розмір субсидій цього опалювального сезону і не спровокує зростання цін.

У цьому сьогодні з парламентської трибуни переконував міністр соцполітики Андрій Рева під час години запитань до уряду. Такі чутки  він називає спекуляціями і пояснює: новий розмір пенсії буде враховано при призначенні субсидії лише з травня наступного року. І фактично урядовою годиною пленарна робота депутатів завершилася. Для ухвалення законопроектів народних обранців у залі – бракувало. Тим часом, під стінами парламенту залишаються мітингувальники.

Чи довго ще збираються протестувати і як оцінюють спроби Верховної ради виконати їхні вимоги? – дізнавалася Тетяна Власенко:

"За металевим парканом. Правоохоронці обгородили містечко мітингувальників з усібіч. І навіть частину дороги, адже кілька наметів встановлені просто на проїжджій частині, тож рух транспорту вулицею Грушевського і досі обмежено. Акцію протесту продовжують найвитриваліші. Частина з них чергує у наметах цілодобово, у містечку є медпункт, працює польова кухня. Усе це під пильним наглядом поліцейських. Ситуація спокійна, хоча люди не приховують роздратування, що депутати так і не встигли зняти із себе недоторканність, як вони того вимагали. Спрямування відповідних законопроектів для експертизи до Конституційного суду активіст Михайло Мотузний вважає штучним затягуванням часу.

Обурюється  він і небажанням влади створити Антикорупційний суд. Коаліційні ж депутати намагаються переконати: готові йти назустріч вимогам мітингувальників, але просять трохи більше часу. За виборчий кодекс візьмуться 7 листопада, а закон про антикорупційний суд буде готовий за кілька місяців, припускає заступник фракції БПП Олексій Гончаренко.

Та вимоги декого із мітингувальників позбавлені конкретики. Киянка Віра Іванівна каже, - прийшла домагатися кращого життя для людей. А ось пан Василь сповнений рішучості домагатися повної зміни влади.

Тож, кажуть активісти, продовжуватимуть стояти біля парламенту, хоча наступні два тижні – не пленарні. Депутати працюватимуть у комітетах і роз’їдуться по округах".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!