У Дніпрі ліквідували підпільний цех з виготовлення алкоголю

У Дніпрі ліквідували підпільний цех з виготовлення алкоголю

У Дніпрі правоохоронці ліквідували підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.  

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"В рамках проведення операції "Акциз-2017" та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 204 КК України встановлено групу осіб, які організували на території однієї із котелень м. Дніпра незаконне виробництво фальсифікованого алкоголю із недоброякісної сировини, шкідливої для життя і здоров'я людей, шляхом розведення харчового спирту невідомого походження водою із використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво", - йдеться у повідомленні. Готову "продукцію" розливали у скляні пляшки ємністю 0,5 л із маркуванням відомих торгових марок та у пластикові пляшки ємністю по 5 літрів без будь-яких маркувань та зберігали в Дніпропетровській області в приватному будинку одного з організаторів.  

Розповсюджували фальсифікат через магазини роздрібної торгівлі м. Дніпра та Дніпропетровської області, а також через мережу Інтернет. Обсяги виробленої фальсифікованої горілки становили близько 10 тис. літрів на тиждень (при таких обсягах виробництва від легального виробника алкогольної продукції щомісячні надходження до бюджету склали б понад 2 млн. Грн.), зазначається в повідомленні.

За результатами обшуків, проведених у місцях виробництва, зберігання та реалізації фальсифікату, вилучено та передано на відповідальне зберігання більше 181 тис. літрів фальсифікованого алкоголю вартістю понад 290 тис. грн, майже 260 тис. літрів спирту на суму понад 825 тис. грн, а також обладнання, що забезпечує масове виробництво.  Загальна вартість вилученого становить близько 1,5 млн грн.  Тривають слідчі дії.