Україна та Польща тісніше співпрацюватимуть у газовій сфері (аудіо)

Україна та Польща тісніше співпрацюватимуть у газовій сфері (аудіо)

Україна та Польща ще тісніше співпрацюють у сфері постачання газу з Європи. Державна нафтогазова компанія PGNiG та Укртрансгаз уклали угоду, яка для України означає посилення газової безпеки.

Із Варшави повідомляє наш власний кореспондент Андрій Хоменко:

"Польські ЗМІ наголошують – Газпром може втратити український ринок і вважають, що угода між PGNiG та Укртрансгазом  має стратегічне значення. Адже тепер Україна, за посередництвом польської газової системи, може отримувати більшу кількість блакитного палива. Польська паливна компанія PGNiG постачає газ на український ринок з серпня 2016 року. До кінця першого півріччя цього року було доставлено 660 кубометрів газу. Тепер кількість газу з Польщі може подвоїтися. Заступник голови PGNiG Мацєй Возьняк каже, що це черговий крок до розвитку польської присутності на українському ринку.

Термін дії договору між PGNiG і Укртрансгазом визначено до кінця цього року, з можливістю продовження. Як пише бізнес-портал wnp.pl, крім України, у майбутньому буде задоволений також і PGNiG. Адже Україна – це величезний ринок сировини і згодом він стане досить прибутковим. Польська фірма активно також співпрацює з Нафтогазом – йдеться про пошук нових покладів газу".

Андрій Хоменко з Варшави,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!