Визначено кордони ділянки, на якій буде розташовано Меморіальний центр Голокосту (аудіо)

Визначено кордони ділянки, на якій буде розташовано Меморіальний центр Голокосту (аудіо)

Визначено межі земельної ділянки у Києві, на якій буде споруджено Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр". Він розташується неподалік території колишнього єврейського Лук’янівського кладовища. Комплекс включатиме в себе, окрім власне меморіалу, ще науковий та освітній центри. Проте, остаточно місце, кордони ділянки і зовнішній вигляд комплексу затвердять після громадського обговорення двадцять першого листопада.

Продовжує Наталія Чабанна:
                   
"Вибір місця для спорудження меморіального центру був не з простих завдань – розповів Голова наглядової Ради проекту Натан Щаранський.

Територію визначали спільно зі столичною владою. За словами столичного голови Віталія Кличка, місце, де планується звестИ меморіал, розташоване у лісопарковій зоні поблизу Бабиного Яру, проте, зелених насаджень після спорудження комплексу там не поменшає.

Та все ж остаточне слово – за киянами, - каже Натан Щаранський. Саме громадська думка, врешті, стане вирішальною. До того ж часу проект мають змогу вивчити кілька авторитетних наукових установ і вишів, яким він уже розісланий, повідомив голова наглядової ради. Також уже оголошено конкурс на архітектурне втілення проекту, і до нього залучено найкращих архітекторів світу. Центр буде унікальною в світі спорудою (і з архітектурної точки зору, і за наповненням), - кажуть члени наглядової ради. Він міститиме, окрім музею і меморіалу, ще й наукову частину і – головне – освітню, розповів головний РАбин Києва і України Яків Дов Блайх.

До Наглядової ради проекту, до слова, входять співак Святослав Вакарчук, і екс-президент Польщі Александр Квасьнєвський, чемпіон світу з боксу Володимир Кличко, екс-міністр закордонних справ і віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер, генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова, колишній американський сенатор Джо Ліберман".

Наталія Чабанна. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!