Ізраїль потерпає від небезпечних забав підлітків (аудіо)

Ізраїль потерпає від небезпечних забав підлітків (аудіо)

Нові та небезпечні забави підлітків охопили міста і поселення Ізраїлю: одні одягають маски і лякають перехожих, інші виходять із ножами та бітами, аби захистити громадян. І тих, і інших затримує поліція.

Далі наша кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:

"Поліція Ізраїлю вже другий місяць затримує підлітків за підозрою в тому, що вони, одягаючи маски клоунів, лякають перехожих у громадських місцях, особливо вечірньої пори. Деяким  порушникам ледве виповнилося 10 років. Прес-служба поліції повідомляє, що подібні випадки сталися в кількох містах і населених пунктах єврейської держави. Затримані були доставлені в поліцейські дільниці та після розмови відпущені, адже пояснили, що вони "жартували". Після одного такого жарту, що стався в Ашкелоні, 10-річна дівчинка потрапила в лікарню через переляк".

"З’явилася й інша група молодих людей, які об'єдналися і озброїлися ножами та бітами, аби протистояти "клоунам". Атака клоунів та боротьба з ними - це нові ігри ізраїльських підлітків. Йдеться про небезпечну тенденцію серед хлопчиків та юнаків, яка стала популярною у світі під впливом відеороликів та фільмів жахів із соціальних мереж. Поліція закликає громадян не брати закон у свої руки, а довіритися правоохоронним органам. Наразі пересічні ізраїльтяни не задоволені роботою поліції, адже свавілля порушників спокою тривають вже другий місяць".

Світлана Глаз із Ізраїлю, для Українського радіо.

Прослухати репортаж:

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!