Ізраїль не надаватиме статус біженця українським туристам (аудіо)

Ізраїль не надаватиме статус біженця українським туристам (аудіо)

Віднині Ізраїль не розглядатиме прохання  про надання статусу біженця від українських туристів, адже Україна визнана демократичною та безпечною.

Розповідає наша кореспондентка  в єврейській державі  Світлана Глаз:

"Спільна експертиза ізраїльських міністерств закордонних справ та внутрішньої безпеки  довела, що віднині Україна вважається демократичною і безпечною для проживання та ухвалила рішення про припинення надання статусу біженця українським туристам єврейської держави.

Лише за півроку нинішнього українцями було подано 5718 прохань на статус біженця, 1166 українців було депортовано через різні порушення. Відтепер міністерство внутрішніх справ Ізраїлю  за рекомендацією мінюсту країни  розробило спеціальну прискорену інструкцію відмови у прийнятті заяви про надання статусу біженця.

Якщо  у проханні немає конкретних загроз заявнику, а йдеться про загальну нестабільну ситуацію в країні, абстрактні скарги на правоохоронні органи, приналежність до опозиції, чиновники не розглядатимуть подібні заяви. Про  скасовування безвізового   режиму з Україною не йдеться. Ізраїль може  впоратися з цим побічним ефектом, особливо з огляду на те, що  в  Україні діє безвізовий режим з Євросоюзом".

Світлана Глаз з Ізраїлю,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!