У Києві діти представили проекти, уже реалізовані у містах і селищах (аудіо)

У Києві діти представили проекти, уже реалізовані у містах і селищах (аудіо)

Власні проекти, уже реалізовані у містах і селищах, представили сьогодні у Києві діти віком від 13 до 16 років з усієї України. Усі вони - випускники 3-ї школи громадянської та волонтерської участі "Агенти змін".

Юлія Конішевська побувала на презентації та поспілкувалася зі школярами:

"Кінопокази під відкритим небом, мистецькі та музичні  фестивалі, фотопроекти, а ще різноманітні майстер-класи, наприклад, зі швИдкісного складання кубика Рубика. Усі ці проекти реалізували випускники 3-ї школи громадянської та волонтерської участі "Агенти змін" у своїх рідних містечках та селищах. Дев 'ятикласниця Олена Діхтярук із села Шевченкове Київської області вигадала, організувала і провела у своїй школі справжній мистецький зліт.

Щоб втілити ці задуми у життя, підліткам довелося багато чого навчитися. Викладачі проводили для дітей занЯття з командної роботи, вчили ораторського мистецтва. Іноді було непросто, але результат того вартий, -  каже тренер школи, виконавчий директор Центру політичних студій та аналітики "Ейдос" Ольга Будник.

Школа громадянської та волонтерської участі "Агенти змін" - унікальна, адже спрямована на формування практичних навичок і відповідальності у молоді через неформальне інтерактивне навчання, - розповідає координатор школи Катерина Клюзко.

Школа "Агенти змін" діє з 2015 року. Проект реалізовується за підтримки Малої академії наук та громадських організацій. Наступний набір до школи відбудеться у лютому".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!