Ізраїль визнав Україну безпечною країною

Ізраїль визнав Україну безпечною країною

Визнання владою Ізраїлю України безпечною країною має значно пришвидшити обробку заяв українців на отримання статусу біженця в Ізраїлі, а також  висилку тих, кому відмовлено в наданні притулку.

Відповідне рішення МЗС та міністерства юстиції Ізраїлю набуває чинності 17 жовтня, інформує DW.

"Цей крок має значно прискорити темпи обробки Управлінням реєстрації населення та міграції Ізраїлю поданих громадянами України заяв на отримання статусу біженця в Ізраїлі", - йдеться у повідомленні.

Останнім часом в Ізраїлі значно зросла кількість прохань на отримання статусу біженця від громадян України, досягши 15 тисяч. Лише з початку поточного року кількість таких поданих українцями заяв становила сім тисяч. Якщо раніше перевірка кожної заяви могла тривати кілька років, то тепер, через статус безпечної країни, цей процес триватиме лише тижні, зазначає видання.

Нагадаємо, що в Ізраїлі перебувають близько 20 тисяч українців. Для поїздок громадянам України не потрібна віза. Чимало з них прибули до цієї близькосхідної країни за допомогою посередників, котрі обіцяли роботу в Ізраїлі, а потім радили подавати заяву на отримання притулку.