Євген Мироненко: суспільство до реформ не готове (Ексклюзив УР)

Євген Мироненко: суспільство до реформ не готове (Ексклюзив УР)

Акцію протесту, яка запланована на сьогодні в центрі столиці, її можливий перебіг, сили, які сили будуть задіяні, наслідки акції коментували в ефірі програми "Сьогодні. Зранку" політолог, керівник бюро аналітики "ТЕКТУМ" Євген Мироненко і директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов.

Євген Мироненко: "будь-яка політична сила має приймати участь у політичному житті. Будь-яка акція - популяризація цієї сили. Для тих політиків, які на щось претендують, ця акція закінчиться нічим. Колись вони були на хвилі, нині - в ролі доганяючих... Громадські грантові організації долучилися до цієї акції і це не подобається грантодавцям. Все що говориться - лише гасла, для обговорення суспільству запропонувати нічого. Загальна маса суспільства до реформ не готова. Медики, освітяни, голови адміністрацій - ніхто не хоче змін. Суспільство потребує діалогу. Консолідація має відбуватися на чітких пропозиціях, нині все розмито. Ті позиції, що озвучені, - на часі".

Валерій Димов: "для політиків це піар. Вони намагаються конвертувати недовіру громадян до чинної системи на свою підтримку. Я не підтримую політичні етикетки, але на акцію піду. Рівень самоорганізації суспільства - високий. Антикорупційний суд владі не вигідний. Люди будуть питати у судді, а не у політиків. Закриті списки їм вигідні. Провокацій не буде, акція відбудеться мирно. Консервація цієї системи може призвести до самосудів. Нині ми будуємо ту державу, яку хочемо збудувати. Те, що відбувається, абсолютно позитивний процес. Створення антикорупційного суду, скасування депутатської  недоторканності - підтримка у залі буде, а щодо закритих списків - ні.".