Новий рецепт кави розробили в Японії

Новий рецепт кави розробили в Японії

Японський підприємець Oкітомо Шімотаї, який має кав'ярню у північній префектурі Аоморі, розробив рецепт виготовлення кави зі звичайного часнику.

Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на агентство "Kyodo".

"Мій напій, напевно, перший у світі в своєму роді. В ньому немає анітрохи кофеїну, і його цілком можуть пити на ніч любителі кави, не боячись порушити сон. Також він підходить жінкам, які в період вагітності часто воліють виключити каву зі свого раціону", - інформує підприємець.

Така ідея вперше спала на думку 74-річному кулінару ще 30 років тому, коли він через неуважність й надто велику кількість клієнтів у ресторані пересмажив стейк у часниковому соусі. Тоді він зім'яв обвуглений часник ложкою й розчинив його у гарячій воді, отримавши напій, якій за смаком нагадує каву, тільки більш гіркий.

Згодом Шімотаї забув про своє відкриття, а повернувся до роботи над ним лише після виходу на пенсію. Нині він налагодив промислове виробництво перемеленого часнику, який заварюється, як звичайна кава. Напій має яскраво виражений запах часнику, однак творець запевняє, що ніякого неприємного запаху не буде завдяки процесу обсмажування.